etusivu
johtokunta
tiedotteet
artikkelit
matkat
tapahtumat
kuvagalleria
vieraskirja
palaute
liity
Toteutus: Jussi Valt Virtanen - Turbiini 2008
Kuvagalleria
kansikuva
Jyväskylän Feniks ja Monikko ry järjestivät Slaavilaisen tapahtuman työpajoineen. Tampereelta oli saapunut näyttävä tanssiryhmä.
kansikuva
Esa Tuominen kertoi mielenkiintoisia tarinoita matkoiltaan eri puolille Venäjää. Yleisöllä oli myös paljon kysymyksiä.
kansikuva
Vaajakosken Venäjä-seura järjesti slaavilaiset markkinat yhdessä Monikko ry:n, Jyväskylän Feniksin, Jyväskylän Venäjä-seuran ja monien muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Markkinat onnistuivat hienosti!
kansikuva
Arvo Tuominen kertoili asiantuntevasti ja omien kokemustensa pohjalta Venäjän tämän hetken tilanteesta. Sali oli täynnä kuulemansa tyytyväisiä kuulijoita.
kansikuva
Torstaina 22.2.2018 Vaajakosken Venäjä-seura ja Jyväskylän Venäjä-seura järjestivät Vaajakoskella Wessmanninmäen päiväkodissa ja kaupungissa Tapiolan päiväkodissa nukketeatteriesityksen. Nukketeatteri Tikapuun käsinukketaiteilija Boris Kudrjavtsev.
kansikuva
Vietimme mukavan illan yhdessä Monikkolaisten kanssa. Miten maailma viettää kansainvälistä Naistenpäivää? Onko naisten asemassa parannettavaa? Mitä päivä merkitsee sinulle? Vieraina ja alustajina: Ali Moradi, ja Leena Sillgren
kansikuva
Heikki, Leena ja Kaija kävivät jo kolmannen kerran viemässä avustuskuorman Suojärvelle. Ilmat olivat suotuisat ja hankala tie tällä kertaa paremmassa kunnossa. Vastaanotto oli jälleen kerran lämmin ja tapasimme joukon iloisia lapsia ja aikuisia.
kansikuva
Vaajakosken osasto oli mukana järjestämässä tapahtumaa yhdessä Monikko ry:n ja Äänekosken ja Suolahden Venäjä-seurojen kanssa. Ohjelmassa oli musiikkia, laulua, kahvittelua ja tietoa kotouttamisesta. Vaajakosken eläkeläiset ry oli mukana ohjelman teossa.
kansikuva
Vaajakummun koulun ekaluokkalaiset tutustuivat venäläiseen satumaailmaan ja satuhahmoihin Art Master teatterin nuorten näyttelijöiden esittäminä.Sadun jälkeen vielä leikittiin yhdessä. Samaan aikaan kirjastolla oli esittelyssä venäläisiä kansansatukirjoj
kansikuva
Vaajakosken ja Äänekosken Venäjä-seurat retkeilivät yhdessä Monikkolaisten kanssa syksyisenä päivänä. Ohjelmassa oli marjastusta,samoilua,saunomista, uintia, hyvää ruokaa ja tietenkin mukavaa yhdessäoloa.
kansikuva
Pääsimme jo toistamiseen viettämään aurinkoista päivää Hellevin luokse. Saunottiin savusaunassa, uitiin, ihailtiin pihapiiriä, nautittiin yhdessäolosta ja tietenkin syötiin! Valitettavasi metsän antimet jäivät vähäisiksi. Kiitos Hellevi!
kansikuva
Leena, Heikki ja Kaija kävivät tutustumassa "Suojärven lapset"-yhdistyksen toimintaan ja toimitiloihin. Veimme pienen avustuskuorman ja syksyllä seuraavan...
kansikuva
Marja Manninen alusti aiheesta "Katsaus viime vuosien Venäjään - vahvan nationalismin juuret" Mitä tapahtuu Venäjän ja USA:n suhteille, kun Trumpista tuli presidentti. Lopuksi varattiin aikaa myös kysymyksille. Mielenkiintoinen ilta!
kansikuva
Vierailimme Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa, joka on kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävä erikoismuseo. Asiantuntevan oppaan johdolla tutustuimme museon aarteisiin.
kansikuva
Teimme retken Hankasalmelle Hellevin luokse. Keräsimme sieniä ja puolukoita, nautimme maittavan lounaan ja nautimme mahtavista maisemista. Kiitokset kutsusta emännälle ja kiitokset Monikkolaisille mukavasta yhdessäolosta.
kansikuva
Jyväskylän satamaan kokoontui iloinen joukko viettämään talven päättäjäisiä. Kisailtiin, mentiin piirileikkejä, laulettiin, jumpattiin ja nautittiin blinejä, piirakoita, teetä ym. hyvää. Mukana oli mm. Monikko , Feniks, Kulsi, Jkl:n liikunta ja me.
kansikuva
Vaajakosken Venäjä-seura juhli sadan jäsenen ja yhteistyökumppanin kanssa. Mukana olivat myös kutsuvieraat Aunuksen Musiikkikoulusta. Nautimme musiikista ja tanssista sekä Tapani Kaakkuriniemen juhlapuheesta. Maistelimme zakuskaa ja nostelimme maljoja.
kansikuva
Suomi-Venäjä-Seuran hallitus jakaa vuosittain Ladna-palkinnon yhdelle erityisesti kunnostautuneelle seuran osastolle.Vuoden 2013 hyvästä ja uutta luovasta toiminnasta palkittiin Suomi-Venäjä-Seuran Vaajakosken osasto.
kansikuva
Vaajakosken osastosta viikonloppuun osallistui kuusi henkilöä. Leena Sillgren kertoi matkailusta, Arto Luukkanen Venäjän tilanteesta. Illalla juhlittiin ja sunnuntaina kokoustettiin.
kansikuva
Kolmetoista innokasta opiskelijaa syventyi venäjän kielen aakkosiin, tervehdyksiin, tarpeellisiin sanontoihin ja tietenkin maljapuheisiin. Jatkokurssi on suunnitteilla syyskuulle!
kansikuva
Joka toinen vuosi Jyväskylän seudun ystävyysseurat järjestävät yhteisen illanvieton. Tänä vuonna teemana oli "Suomalaissiirtolaisuus Amerikassa". Illan aikana nähtiin myös kreikkalaista tanssia ja videoesitys japanilaisista sienistä.
kansikuva
Petroskoista saapui osastomme vieraaksi räppärit Ondrei ja Black Diamondzz. He esiintyivät päivällä Vaajakosken koululla illalla Kansalaistoiminnankeskus Matarassa yhdessä Pheetin ja Markin kanssa. Radio ja Tv huomioivat vierailun!
kansikuva
Pikkujouluissa nautittiin pöytiin katettua zakuskaa, seurattiin "kansainvälistä" ohjelmaa; Buranovin babuskat, Alla Pugatsova, Bolshoin eläköityneet ballerinat ja "kertokaa se hänelle". Loppuilta kului tanssin ja karaoken tahdissa.
kansikuva
Vaajakosken Venäjä-seura teki matkan ystävien luokse Aunukseen ja Megren kylään. Menomatkalla vierailimme Karjalan Avun tiloissa Joensuussa. Kuvia on myös sovhoosista, Musiikkikoulun lasten konsertista ja Aunuksen päivän kirkkokonsertista.
kansikuva
Vaajakosken Venäjä-seura, Leenan Matkat ja A&A Travels järjestivät yhteistyössä matkan Vaajakoski-Veliki Novgorod-Pihkova-Petseri-Tartto-Tallinna. Viipurissa söimme lounaan, poikkesimme myös yllätyskäynnillä Kronstadtissa.
kansikuva
Vaajakosken Venäjä-seura oli mukana Jyväskylän seudun ystävyysseurojen kanssa järjestämässä Ystävänpäivän illanviettoa. Mukana oli yli kymmenen yhdistystä.Ensin nautittiin ohjelmasta ja sen jälkeen maistiaisista.
kansikuva
Vaajakosken Venäjä-seura teki matkan yhdessä Leenan Matkojen ja A&A Travelsin kanssa. Ohessa tilannekuvia matkan varrelta. Matkareitti oli: Vaajakoski-Saariselkä-Murmansk-Kantalahti-Vienan Kemi-Kostamus-Vaajakoski.
kansikuva
Osaston juhliin osallistui 60:n jäsenen lisäksi vieraita Aunuksen musiikkikoulusta. Urheilutalon aulassa nautittiin snapseja ja suolapaloja, ravintola Rosetissa ruokailtiin, visailtiin, laulettiin ja tanssittiin. Musiikista vastasivat Ljuba ja Nikolai
kansikuva
Menomatkalla söimme lounasta Viipurissa. Pietarissa kävimme Nevan risteilyllä. Pietari-Aunus välillä tutustuimme Syvärin luostariin. Aunuksessa vierailimme Tamaran luona. Mäkrin kylässä kävimme Naisten Klubilla ja päiväkodissa. Loput ystävät tapasimme ill
kansikuva
Avauksen suoritti kaupunginhallituksen puh.joht. Veijo Koskinen. Pietarin alueelta saapuneet 25 trubaduuria esittivät venäläistä trubaduuri- perinnettä. Mukana oli myös esiintyjiä Suomesta. Yllätysvieraaksi saimme tuoreen hääparin!
kansikuva
Näyttely järjestetään vielä Korpilahdella 7.-31.7 Viilahuoneella, Vaajakoskella 4.-16.8 Vanhassa Woimalassa ja Suolahdessa 17.-31.8 Suolahden kirjastossa.
kansikuva
Osaston pikkujoulut järjestettiin 29.11. Paikalla oli runsaasti osaston jäseniä. Ruokailun jälkeen ohjelmasta vastasi osaston suosittu ohjelmaryhmä, Kyllikki Nieminen/Orvokki Venäläinen sekä Anzela Simpanen ja maahanmuuttajien ryhmä, Matti Ekmanin säesti
kansikuva
Sunnuntaina 7.9.2008 vietimme aurinkoisen päivän Leenan ja Kimmon mökillä. Korien täytyttyä sienistä ja puolukoista nautimme maukkaista makkaroista ja virvoittavista juomista. Retken lopuksi laulettiin, tanssittiin ja Orvokki esiintyi.
kansikuva
Perjantaina 22.8.2008 kokoonnuttiin ravintola Rosettiin Vaajakoskelle viettämään musiikillista iltaa. Ohjelmassa oli yhteislaulua, karaokea ja tanssia "suomeksi ja venäjäksi".
kansikuva
Tuhannet kiitokset kaikille ihanille ihmisille, jotka lahjoittivat suuret määrät vaatteita ja tarvikkeita lähetettäväksi Karjalaan. Tavaraa kertyi lähes 30 m3.Kiitokset myös Maalaiskunnan nuorisotoimelle ja MLL:n Vaajakosken osastolle yhteistyöstä!
kansikuva
14.4.kokoonnuimme keskustelemaan seurustelusta ja häistä. Leikimme hauskoja häihin liittyviä leikkejä ja söimme mm. HÄÄKAKKUA.
kansikuva
17.3.2008 kokoonnuimme keskustelemaan venäläisestä ja suomalaisesta tavasta viettää pääsiäistä.
kansikuva
Vaajakosken osasto osallistui Ystävyysseuramessuihin ,jotka järjestettiin Minnansalissa. Tilaisuudessa esittäytyivät useat Jyväskylän seudulla toimivat ystävyysseurat.Kokoonkutsujana toimi Suomi-Amerikka yhdistys.
kansikuva
Kuvissa Ologna-hotelli, puolueneuvoston silloinen hallintorakennus, kokous, koulukuva, musiikkikoulun rehtori Ljudmila Kusmitskaja, oppilaita ja opettajia sekä Vieno ja Albert Korhonen Alavoisista. Lue lisää Artikkeleista.