etusivu
johtokunta
tiedotteet
artikkelit
matkat
tapahtumat
kuvagalleria
vieraskirja
palaute
liity
Toteutus: Jussi Valt Virtanen - Turbiini 2008
"Meidän" Katja Venäjä-seuran blogissa
Meitä on moneksi - Katja Raivio Jyväskylästä
26.5.2014 - Katja Raivio

Kuka olet?
Olen Katja Raivio ja asun Jyväskylässä. Aloitin venäjän opiskelun yläasteella ja oikeastaan sattumalta päädyin yliopistoon opiskelemaan sitä pääaineenani. Kieliharjoittelussa Pietarissa vuonna 2000 tiesin, että Venäjä on se minun juttuni ja sen jälkeen se on kuulunutkin elämääni monin eri tavoin. Venäjässä kiehtoo moni asia eikä siihen mielestäni voi eikä saa suhtautua ilman suuria tunteita. Usein minulta kysytään mikä Venäjässä ja venäjän kielessä kiehtoo ja siihen on vaikea vastata. Sen ymmärtävät ehkä vain Venäjällä matkustelleet ja sille itsekin sydämensä menettäneet.

Mikä on ”seurahistoriasi”?
Liityin Vaajakosken Venäjä-seuraan vuonna 2011, koska halusin mukaan toimintaan ja tutustua muihin Venäjästä kiinnostuneisiin, samanhenkisiin ihmisiin. Haluan myös seuran myötä olla vaikuttamassa ennakkoluuloihin ja kertoa kaikista niistä mahdollisuuksista ja positiivisista asioista, joita Venäjä meille tarjoaa. Vastaan seuramme Facebook-sivujen ylläpidosta ja olen toiminut myös alkeiskurssin opettajana seuramme järjestämällä kielikurssilla.

Mikä seuratoiminnassa on mielestäsi kivaa, mikä tarpeetonta?
Kivaa on päästä osallistumaan monenlaisiin tapahtumiin ja tavata uusia ihmisiä, joita kaikkia Venäjä kiinnostaa. Ihan parasta on saada joku, ehkä hieman epäluuloisesti suhtautuva kiinnostumaan vaikkapa Venäjälle suuntautuvista matkoistamme ja lähtemään mukaan ensimmäistä kertaa. En usko, että mitään tarpeetonta seuratoiminnassa on. Tärkeintä on, että sitä toimintaa riittää!

Millainen on sinun Venäjäsi?
Minun Venäjäni on valtava maa loputtoman täynnä kaikkea mielenkiintoista! Ainoa pelko onkin, riittääkö tämä elämä sen kaiken näkemiseen ja kokemiseen. Venäläisten ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus jaksaa aina yllättää ja venäjän kieli on ehdottomasti maailman kaunein kieli. Venäjä muuttuu kovaa vauhtia, mutta uskon, että Venäjä tulee aina olemaan erilainen ja salaperäinen maa, jota ei ihan voi ymmärtää. Ja se siinä parasta onkin.

Terveisesi 70-vuotiaalle!
70 vuoden aikana on tapahtunut paljon ja seuran rooli muuttunut, mutta Venäjä-seuraa tarvitaan edelleen. Nyt tarve on kanavalle tavallisten venäläisten, venäläisten maahanmuuttajien ja suomalaisten välille. Jäseniä ja aktiiveja tarvitaan lisää, siksi on tärkeää pysyä mukana kehityksessä ja olla valmis kokeilemaan myös uusia juttuja, jotta nuoret saataisiin mukaan toimintaan.
kirjoittanut: Katja Raivio
päivämäärä: 09.06.2014
Takaisin..